Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Teaterspaning - torsdag 18.30

Låt oss gå på teater! På den här kursen går vi på fem gemensamma teaterbesök och ses däremellan vid fem tillfällen för att prata om det vi sett, om vad teater är och vilka olika delar en föreställning består av. Som en bokklubb, men med teater.

Du behöver inte vara en van teaterbesökare, bara nyfiken på teater! Efter föreställningarna får vi efterföljande samtal med skådespelare och regissörer. Här kommer du riktigt nära teaterns värld!

Under hösten 2018 ser vi:

Slapstick och storhetsvansinne på Teater Kurage

Believers are but brothers på Gothenburg English Studio Theatre

Dogville på Folkteatern

Vampyrbläckfiskar i Arizona på Teater Trixter

Kung Lear på Göteborgs StadsteaterUPPLÄGG

Teatersamtalen sker torsdagar kl 18.30. Föreställningarna bokas i första hand på torsdagar men avvikelser kan ske beroende på repertoar, ni får datum och tider för teaterbesöken vid första kurstillfället.


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs! På den här kursen blandar vi nya och tidigare deltagare. För att ni som är nya ska känna er extra välkomna så kommer vi att kalla er till en informationsträff den 13 september kl 18.30. Det är ett extra kurstillfälle för er innan resten av terminen drar igång, då i storgrupp.

LEDARE

Ledare är Hasse Carlsson, dramaturg med över tjugo års erfarenhet av att arbeta som dramaturg från bland annat Folkteatern och Göteborgs fria teatergrupper.
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Delas ut vid kurstillfällena.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär  en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803779
Startdatum
20 september 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
Göteborg AFIG Arbetarrörelsens Folkhögskola
Järntorget 7 41304 GÖTEBORG
Pris
2360 kr
Cirkelledare
Hans Carlsson
Anmäl dig som reserv