Hoppa till huvudinnehåll

Teaterspaning

Låt oss gå på teater! På den här kursen går vi på fem gemensamma teaterbesök och ses däremellan vid fem tillfällen för att prata om det vi sett, om vad teater är och vilka olika delar en föreställning består av. Som en bokklubb, men med teater!

Du behöver inte vara en van teaterbesökare, bara nyfiken på teater! Efter föreställningarna får vi efterföljande samtal med skådespelare och regissörer. Här kommer du riktigt nära teaterns värld!

UPPLÄGG

Vi börjar terminen med teaterbesök den 19/9 då vi ser " Lång dags färd mot natt" på Statsteatern kl. 19.00. Samling 20 minuter innan föreställningen börjar i foajén. Teatersamtalen sker torsdagar kl 18.30. Föreställningarna bokas i första hand på torsdagar men avvikelser kan ske beroende på repertoar.

Hösten 2020 ser vi:
10/9: Föreställning 1 Ingeborgs manifest Teater Trixter
17/9: Samtal AFIG
24/9: Föreställning 2
2/10: Föreställning 3 Dvärgen Statsteatern
8/10: Föreställning 3
15/10: Samtal AFIG
22/10: Föreställning 4
29/10: Samtal AFIG
5/11: Samtal och avslutning AFIG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs!

LEDARE

Ledare är Hasse Carlsson, dramaturg med över tjugo års erfarenhet av att arbeta som dramaturg från bland annat Folkteatern och Göteborgs fria teatergrupper.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Delas ut vid kurstillfällena.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär  en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824478
Startdatum
10 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
1
Plats
Egen
Pris
Gratis
Cirkelledare
Hans Carlsson