Hoppa till huvudinnehåll

Teaterspaning

Låt oss gå på teater tillsammans! Som en bokklubb, men med teater.

På den här kursen ser vi fem gemensamma pjäser och vid fem tillfällen ses vi för att prata om det vi sett, om vad teater är och vilka olika delar en föreställning består av. Som en bokklubb, men med teater! Du behöver inte vara en van teaterbesökare, bara nyfiken på teater!

Upplägg

Vi samlas på torsdagskvällar kl 18.00 med start torsdag 8 september. Vi blandar klassiker med nyskrivet, och läser för det mesta pjäserna vi ser för kunna jämföra pjäsen med föreställningen och ha mer att prata om. Schemat läggs efter hand när vi ser vad som finns tillgängligt i höst från svenska, och kanske även engelskspråkiga teatrar.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Ledare

Kursledare är Hasse Carlsson, dramaturg med över tjugo års erfarenhet av att arbeta som dramaturg från bland annat Folkteatern och Göteborgs fria teatergrupper.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Delas ut vid kurstillfällena.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär  en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
839958
Startdatum
21 september 2023
Veckodagar
Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Egen
Pris
2850 kr
Cirkelledare
Hans Carlsson
Anmäl dig som reserv