Hoppa till huvudinnehåll

Appar, smartphones och surfplattor

Appar, smartphones och surfplattor
Ringa, chatta, läsa nyheter, fotografera, titta på film, betala räkningar, boka biljetter – listan är lång på vad vi kan använda våra mobiltelefoner och surfplattor till. Appar och internet är en stor del av vår vardag och ofta nyttjar vi tekniken när vi är “på språng”. Genom praktiska övningar tittar vi närmare på olika användningsområden och diskuterar även både positiva och negativa aspekter med det digitala samhället.


UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande datorkunskaper. Du måste ha med dig användarnamn och lösenord till Apple-ID och/eller Google-konto för att kunna ladda ned appar. Du behöver även ha med dig lösenord till din e-postadress, då den ofta används till olika tjänster på internet.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Datorer finns på plats, men du är även välkommen att ta med och använda din egen dator, smarttelefon eller surfplatta. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
813274
Startdatum
30 oktober 2019
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:00–15:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
850 kr
Cirkelledare
Jens Isaksson
Anmäl dig som reserv