Hoppa till huvudinnehåll

Appar, smartphones och surfplattor

Välkommen till en kurs där du lär dig mer om alla funktioner och smarta lösningar som en smartphone eller surfplatta har.

Ringa, chatta, läsa nyheter, fotografera, titta på film, betala räkningar, boka biljetter – listan är lång på vad vi kan använda våra mobiltelefoner och surfplattor till. Appar och internet är en stor del av vår vardag och ofta nyttjar vi tekniken när vi är "på språng". Genom praktiska övningar tittar vi närmare på olika användningsområden och diskuterar även både positiva och negativa aspekter med det digitala samhället.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Om du har användarnamn och lösenord till Apple-ID och/eller Google-konto för att kunna ladda ned appar, ta med dessa. Likaså lösenord till din e-postadress, då den ofta används till olika tjänster på internet. Du har inga förkunskaper.

LEDARE

Kursledaren Daniel Carlenfors är fostrad i folkrörelse sedan 2012. Bostadsaktivist från Pennygången med tron på att alla vill och kan lära sig saker genom folkbildning. Första generationen som i princip är uppvuxen med datorer.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Datorer finns på plats, men du är även välkommen att ta med och använda din egen dator, smarttelefon eller surfplatta. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten är vecka 42. Uppehåll vecka 44.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835208
Startdatum
21 oktober 2022
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
13:00–15:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
5
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
850 kr
Cirkelledare
Daniel Carlenfors
Anmäl dig