Hoppa till huvudinnehåll

Bind en vacker tulpanbukett

Välkommen till en kurs där du får lära dig binda en vacker tulpanbukett.

Väck vårkänslorna till liv med vårens kanske vackraste snittblommor! Dess härliga krispighet och vackra färger ger oss den efterlängtade känslan av ljus och värme när det fortfarande är vintermörkt ute. Vi träffas och pratar lite om tulpaner, dess historia och andra lökväxter. Du får också proffsknep för att hålla blommorna vackra och fina länge. Vi lär oss binda en vacker tulpanbukett med utfyllnadsblommor på ett floristiskt vis, fint inslagen i vaxat papper. Kostnad för blommor tillkommer ca 300 kr/bukett.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Ledare är Lena Andreasson. Lena har arbetat med blommor sedan 90-talet och utbildat sig till trädgårdsmästare, trädgårdsdesigner och florist. Sedan 10 år tillbaka driver Lena ett företag som heter "Hela din trädgård". Hennes intresse för trädgård och design är stort och Lena har bl a haft kurser för företag och bostadsrättsföreningar. Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kostnad för blommor tillkommer ca 300 kr som betalas till ledaren direkt med swish eller kontant.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833157
Startdatum
24 februari 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
16:15–17:45
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
14
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
180 kr
Anmäl dig