Hoppa till huvudinnehåll

Odla på liten yta - balkong, kruka eller pallkrage

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19 Lär dig använda odlingsytan smart och få en både vacker och stor skörd!

Viktig information om vårens kurser

Här går vi igenom hur lätt man kan odla på liten yta. Du lär dig om olika grönsaker som man kan så direkt på växtplatsen och vilka ätbara blommor som man kan samplantera. Du får klimatsmarta tips på vad man kan odla sina frön i, och vilken jord som är bra att använda vid sådder. Vi går också igenom vilka ätbara växter som är lämpliga att ha i kruka och hur man förbereder dessa inför vintern.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Ledare är Lena Andreasson. Lena har arbetat med blommor sedan 90-talet och utbildat sig till trädgårdsmästare, trädgårdsdesigner och florist. Sedan 10 år tillbaka driver Lena ett företag som heter "Hela din trädgård". Hennes intresse för trädgård och design är stort och Lena har bl a haft kurser för företag och bostadsrättsföreningar. Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Eventuellt kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 8-10, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828749
Startdatum
23 februari 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–15:15
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
7
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
450 kr