Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Vår historia nu och då - digital kurs

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19 Detta är en läs- och diskussionskurs, som är till för dig som vill ”vädra” ditt historiska intresse. Från nutid till urtid.

I första hand kommer vi att ägna oss åt de stora historiska linjerna under de senare 3000 åren. Men vi kan även dyka ner i ett svenskt 1600-tal och noggrant studera och få ett grepp om vad som hände på kontinenten och i Sverige under det s.k. 30-åriga kriget. Du sätter till egentid för läsning och reflexion över historiska epoker och händelser.

UPPLÄGG

Egenstudier mellan våra möten. Avsnitt och epoker läses som vi alla skall vara uppdaterade på för att kunna diskutera. Vår historiska kunskapsresa bygger självfallet på allas rätt till kunskap och lärande enligt folkbildningspedagogikens övergripande kunskapssyn.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Eget intresse.

LEDARE

Kursledaren Hans-Evert Renérius är adjunkt i historia och har skrivit ett antal historiska böcker.

KURSMATERIAL

Historiska böcker enligt överenskommelse.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 8-10, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
829289
Startdatum
01 mars 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
13:00–14:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
8
Plats
Egen
Pris
900 kr