Hoppa till huvudinnehåll

1-dagskurs - Grafiskt konsttryck 27 mars

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19 Välkommen att göra grafiska konsttryck i ett 110 år gammalt boktryckeri! Rulla upp ärmarna och lek loss med färg, klichéer och bokstäver. Resultatet blir unika posters, vykort och konsttryck.

Viktig information om vårens kurser

Gömt mellan Liseberg och det nybyggda höghuset på gamla Lyckholms bryggerier vid Mölndalsvägen står den gamla tegelbyggnaden där Rundqvists Boktryckeri (anno 1908) tryckt böcker, litografier och bilder i fyra generationer. Här finns förutom antika tryckpressar även klichéer med alltifrån filmstjärnor till etsningar av Ivar Arosenius och bilder av Göteborgs hamn, som du kan färgsätta och kombinera till något alldeles unikt. För att inte tala om alla bokstäver med vilka du kan komponera en snygg poster för ditt event, för köksväggen eller som present! Vi använder återvunnet papper och oljefärg. Fantisera, kreera och tryck det i vår letterpress. Du ser resultatet genast och det går inte att göra fel!

Rundqvist & co ligger precis intill Lisebergs södra entré hållplats Getebergsäng.

UPPLÄGG

Fika ingår men ta med dig egen lunchlåda (vi tar en timmes lunch mitt på dagen) eller gå ut och ät på någon av de många restaurangerna i närheten. Ha på dig oömma kläder, här ska vi jobba med färg!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kostnad för material tillkommer med cirka 100 kr. Trycken får hämtas vid ett annat tillfälle. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder. 

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828805
Startdatum
10 april 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
4
Plats
Rundqvist & co
Nellickevägen 10 41263 GÖTEBORG
Pris
900 kr