Hoppa till huvudinnehåll

Akrylmåleri

Vi kommer att testa på akrylens möjligheter genom att teckna och måla av en bild som ni själva väljer.

På denna kurs kommer vi att bygga upp bilden med kolpenna samt akrylfärger. Jämfört med oljefärg är akrylfärg vattenbaserad och torkar snabbt, så att man kan måla lager på lager utan att behöva vänta. Här lär du dig att utveckla dina färdigheter vare sig du är nybörjare eller har målat ett tag. Vi jobbar med perspektiv, form och volym, ljus och mörker. Du får också tips om hur du får det uttryck som du önskar hjälp av olika tekniker och metoder. 

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Ledare

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften.

Ta med kol, blyertspenna mjukhet B3-B6 samt ett ritblock. Akrylfärger: varm och kall kadmiumgul, citrongul,  kall och varm alizarinröd, ljus kadmiumröd, en varm och kall blå kobolt samt ultramarinblå. Svart och vitt, gärna i stora tuber. Pensel avsedd för akryl och en bomullsduk ca 50x70 cm, gärna uppspänd (duken kan gärna vara i en större storlek om du föredrar det).

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
840181
Startdatum
07 september 2023
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3000 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm
Anmäl dig som reserv