Hoppa till huvudinnehåll

Dagateljé - Måleri och teckning

Välkommen att utveckla och fördjupa ditt personliga bildskapande.

Med utgångspunkt från stilleben, foton och egna idéer får du handledning i arbetet med ljus, färg och volym. Vi arbetar både med gemensamma och fria bildprojekt. Kursen är öppen för användning av olika material som kol, tusch, akvarell, akryl och vattenbaserat oljemåleri.

Dagateljéerna är våra längre konstkurser på dagtid och är till för dig som redan målat lite och som vill arbeta mer självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare. 

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Annika Rydberg är aktiv konstnär och pedagog med akvarell och skulptur som specialområden. Hon har fått sin grundläggande utbildning på KV:s konstskola och Hovedskous konstskola i Göteborg. Hon har sedan studerat vidare på ett flertal kurser för yrkesverksamma konstnärer på Kollektivverkstan. Hon har fördjupat sina kunskaper i akvarell genom kurser på Gerlesborgsskolan och för Ria Roes på Capellagården och Lofoten. Annika är representerad i ett flertal kommuner samt i Göteborg med en offentlig skulptur på Selma Lagerlöfs torg.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet inom sitt ämnesområde. Många är yrkesverksamma inom sitt område.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med det målarmaterial som de redan har och vill börja arbeta med, akvarell, akryl eller vattenbaserad olja tusch eller kol. Möjlighet finns att komplettera material senare under kursens gång. 

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835053
Startdatum
15 september 2022
Veckodagar
Tisdag, Torsdag
Tidpunkt
10:00–14:45
Antal tillfällen
15
Antal lediga platser
7
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3850 kr
Anmäl dig