Hoppa till huvudinnehåll

Dagateljé - Måleri

Här ägnar vi oss åt måleri, materialkunskap, färgteori och konstvetenskaplig orientering som syftar till ett personligt och djärvt bildskapande.

Välkommen att utveckla dina praktiska och teoretiska kunskaper i konstnärlig gestaltning! Här har du möjlighet att både individuellt och tillsammans med gruppen och ledaren utveckla ditt personliga uttryck. 

Dagateljéerna är våra längre konstkurser på dagtid och är till för dig som redan målat lite och som vill arbeta mer självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare.

UPPLÄGG

Vi träffas ojämna veckor. 15 x 5 studietimmar. (Vi tar en timmes lunchpaus mitt på dagen).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Den här är en kurs för dig som målat en del tidigare.

LEDARE

Sören Olsson är utbildad på Gerlesborgsskolan i Stockholm. I sin undervisning betonar han vikten av att utgå från deltagarnas tidigare erfarenheter, även utanför konsten. Själva undervisningen beskriver han som ett pågående samtal där det handlar om vad deltagarna är intresserade av att utforska.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med oljefärger, akryl, akvarell, penslar, mjuka pennor och måleri- ritpapper. Förslag på komplettering får du av kursledaren. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835100
Startdatum
05 september 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
10:15–15:00
Antal tillfällen
15
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3850 kr
Cirkelledare
Sören Olsson
Anmäl dig som reserv