Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Dagatelje - Färgstudier

Välkommen till en kurs där du utvecklar ditt måleri utifrån konkreta idéer och teman. Förutom måleri arbetar vi med färg, komposition och formlära.

Med utgångspunkt i klassiska traditioner inom måleri, fokuserar vi på kreativitet och kvalitet i uttryck och fördjupar vår kunskap i måleriets hantverk.

Dagateljéerna är våra längre konstkurser på dagtid och är till för dig som redan målat lite och som vill arbeta mer självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare.

 

UPPLÄGG

15 x 5 tim (Vi tar en timmes lunchpaus mitt på dagen).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Den här är en kurs för dig som målat en del tidigare.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. På den här kursen använder vi enbart vattenbaserade oljefärger, akryl, akvarell, penslar, mjuka pennor (helst 3B och 5B) och måleri- ritpapper. Förslag på komplettering får du av kursledaren. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803491
Startdatum
03 september 2018
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
10:15–15:00
Antal tillfällen
15
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3450 kr
Cirkelledare
Lars Lejring