Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Dagatelje - Färgstudier

Välkommen till en kurs där du utvecklar ditt måleri utifrån konkreta idéer och teman. Förutom måleri arbetar vi med färg, komposition och formlära.

Välkommen till en kurs där du utvecklar ditt måleri utifrån konkreta idéer och teman. Förutom måleri arbetar vi med färg, komposition och formlära. Med utgångspunkt i klassiska traditioner inom måleri, fokuserar vi på kreativitet och kvalitet i uttryck och fördjupar vår kunskap i måleriets hantverk.

Dagateljéerna är våra längre konstkurser på dagtid och är till för dig som redan målat lite och som vill arbeta mer självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare.

UPPLÄGG
15 x 5 tim (Vi tar en timmes lunchpaus mitt på dagen).
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Den här kursen är för dig som målat en del tidigare.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna färger -olja och akryl, penslar, mjuka blyertspennor (3B och 5B), målarduk och ritblock.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • <liÄr <b="" som="" något="" det="">

du

  särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
 • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803491
Startdatum
03 september 2018
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
10:15–15:00
Antal tillfällen
15
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3450 kr
Cirkelledare
Lars Lejring