Hoppa till huvudinnehåll

Dagatelje - Teckning och måleri

Välkommen att ägna dig åt fördjupade studier i måleriets uttryck och teknik!

Vi arbetar med vattenbaserad akryl, olja och akvarell. I teckning fördjupar vi kunskaperna i bildkomposition, proportioner, perspektiv och teckningens uttryck.

Dagateljéerna är våra längre konstkurser på dagtid och är till för dig som redan målat lite och som vill arbeta mer självständigt, med kunniga konstnärer till hands som bollplank. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare.

UPPLÄGG

12 x 5 studietimmar (Vi tar en timmes lunchpaus mitt på dagen).


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Den här är en kurs för dig som målat en del tidigare.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. På den här kursen använder vi enbart vattenbaserade oljefärger (akryl, akvarell) penslar, mjuka pennor (helst 3B och 5B) och måleri- ritpapper. Förslag på komplettering får du av kursledaren. Vi rekommenderar att du har på dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835065
Startdatum
13 september 2022
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
10:15–15:00
Antal tillfällen
15
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3850 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm
Anmäl dig