Hoppa till huvudinnehåll

Frigörande måleri

Upptäck nya vägar till självinsikt och personligt uttryck i bild och form!

Välkommen till en kurs där vi arbetar med mindfulness, vägledda visualiseringsövningar, musik och drömmar. Tillsammans diskuterar vi symboliken i dina och andras bilder. Med vattenbaserad färg, kritor och svampar låter vi våra inre bilder breda ut sig på papper. Alla nivåer är välkomna!

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare och erfarna deltagare för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Hjördis Stenman har arbetat som kursledare på ABF sedan 2003. Hjördis är utbildad inom foto, konst och symbolpedagogik.
"I kursverksamheten ser jag mig själv som coach. Att få väcka målarlusten och tilldela nya verktyg till både nya och mer erfarna målare. Där deltagare får möjlighet till mer nära handledning, med färg och vattenflöde som experimentella inslag".

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Material ingår i kursavgiften

 

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
834932
Startdatum
21 september 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:00–19:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
11
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2550 kr
Cirkelledare
Hjördis Stenman
Anmäl dig