Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Modell i rummet 26-27 mars

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD. Välkommen till en helgkurs kurs där vi både tecknar och målar. Utgångspunkten är modell och interiör och vi jobbar med grundläggande tekniker för att bygga upp en bra komposition.

Vi startar med att teckna av modellen 4 x 5 minuter och därefter målar vi modellen och rekvisita i form av tyger och stilleben. Vi kommer att använda 3 akrylfärger, vit, svart och en valfri kulör som vi målar med utan att blanda dem med varandra. Det gör vi för att inte fastna för mycket i färgval. Fokus ligger på att hitta rätt tekniker för att få fram kroppens volym, ljuset i rummet och olika strukturer och material.

UPPLÄGG

Lördag och söndag 10.00-15.00 med avbrott för lunch. Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domens, ABFs Gustavus Primus och Houvedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIA

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akrylfärger, vit svar och en valfri, kol, blyertspenna B4, suddgummi, skissblock A3, bomullsduk ca 40x60 cm samt tre penslar storlek 4, 8 och 12.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833312
Startdatum
26 mars 2022
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
8
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1700 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm