Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Porträttmåleri 23-24 april

Välkommen till två dagar i konstateljén där vi kommer att teckna upp ett porträtt som vi jobbar vidare med steg för steg.

Du får lära dig att använda måttenheter för att hitta rätt proportioner och hur du med hjälp av skuggningar får fram former och ansiktsdrag. Med akryl eller vattenbaserad olja jobbar vi vidare med porträttet och tränar oss på att hitta rätt färger och ljus i bilden.

UPPLÄGG

Vi träffas lördag och söndag 10.00-15.00 med avbrott för lunch.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte kursavgiften. Ta med akryl eller vattenbaserade oljefärger i grundfärgerna vit, gul, blå, röd och svart. Duk 40x30cm, kol, skissblock A3, blyertspenna 3B samt pensel storlek 20-24.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833315
Startdatum
23 april 2022
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
5
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1700 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm
Anmäl dig