Hoppa till huvudinnehåll

Landskap - teckning och akvarell

Här är kursen för dig som vill teckna och måla landskap!

Vi börjar med att teckna stilleben för att träna på att teckna perspektiv, ljus och skugga. Det kommer att underlätta när vi sedan går över till att komponera hus och byggnader. Om det är fint väder i början av kursen kan vi måla utomhus. Vi kommer också att gå igenom hur man målar efter foto och hur man kan bygga upp sitt bildspråk och personliga uttryck.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskaps resan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkes verksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkel ledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursen. Ta med egna vattenbaserade akvarellfärger, penslar och akvarellblock till första tillfället. Förslag på komplettering får du av ledaren på kursen. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 35-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kurs avgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktions nedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kurs avgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830793
Startdatum
31 augusti 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:00–21:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2450 kr
Cirkelledare
Lars Söderholm
Anmäl dig