Hoppa till huvudinnehåll

Måleri med färg i fokus

DENNA KURS UTGÅR P.G.A. COVID-19. En målerikurs med färgen som utgångspunkt!

Viktig information om vårens kurser

Experimentera och lär dig mer om hur olika material ger olika resultat. Beroende på vilken typ av färg du använder, till exempel akryl, akvarell eller kritor, så kan du leka med transparens, djup, dimension och struktur. Vi kommer också att prova tempera för att bekanta oss med färgpigmenten lite närmare.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Ledare

Annika Nyman har utbildat sig på KV konstskola, Hovedskous/Göteborg konstskola och läst konstvetenskap på Göteborgs universitet. Annika är verksam i Göteborg och har deltagit i ett flertal grupputställningar och separatutställningar. Annika målar mestadels i olja.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet inom sitt ämnesområde. Många är yrkesverksamma inom sitt område.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna färger (akryl, akvarell) kritor, penslar, mjuka blyertspennor (3B och 5B), ritblock och lämpligt underlag för resp. material.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828754
Startdatum
13 april 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1475 kr