Hoppa till huvudinnehåll

Måleri med färg i fokus

En målerikurs med färgen som utgångspunkt!

Experimentera och lär dig mer om hur olika material ger olika resultat. Beroende på vilken typ av färg du använder, till exempel akryl, akvarell eller kritor, så kan du leka med transparens, djup, dimension och struktur. Vi kommer också att prova tempera för att bekanta oss med färgpigmenten lite närmare.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Marie Yderland är utbildad vid Forums målarskola i Malmö, Konstindustriskolan i Göteborg (nuvarande HDK), samt vid Konstakademien i Trondheim. Marie har deltagit i ett flertal samlingsutställningar i Sverige och Norge. Marie har en pedagogisk utbildning inom bildområdet och har bl.a. undervisat i bild och form på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

Om sitt konstnärliga arbete säger hon: I mitt arbete med bild kombinerar jag gärna akvarell/collage/kritor, eller akryl/olja – motivet underordnar sig färgen. Jag arbetar också med keramik och keramisk skulptur.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna färger (akryl, akvarell) kritor, penslar, mjuka blyertspennor (3B och 5B), ritblock och lämpligt underlag för resp. material.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824983
Startdatum
15 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2950 kr