Hoppa till huvudinnehåll

Mästarnas måleritekniker

Vill du studera mästarnas måleritekniker från renässansen till nutid i både teori och praktik? Utveckla ditt måleri genom att lära dig skikttekniker i olja.

Vi arbetar även med måleri "alla prima" som är en metod som också kallas vått i vått. Kursen kommer att innehålla såväl grundläggande teori - utifrån flera stora mästares sätt att nyttja skiktmåleriets möjligheter - som tid att omsätta kunskaperna i eget måleri. Även du som är yrkesverksam konstnär kan delta för att utveckla ditt måleri.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som målat en del tidigare.

Ledare

Sören Olsson är utbildad på Gerlesborgsskolan i Stockholm. I sin undervisning betonar han vikten av att utgå från deltagarnas tidigare erfarenheter, även utanför konsten. Själva undervisningen beskriver han som ett pågående samtal där det handlar om vad deltagarna är intresserade av att utforska.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna oljefärger samt penslar, duk och ritpapper. Ledaren kommer sedan med förslag på komplettering och inköpsställen. 

Vi rekommenderar att du har oömma kläder.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär een vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
840177
Startdatum
07 september 2023
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
12:45–15:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3300 kr
Cirkelledare
Sören Olsson
Anmäl dig som reserv