Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Akvarell fredag 10.00

Våra kurser i akvarell är för dig som är nyfiken på och vill upptäcka akvarellfärgens många tekniker och uttrycksmöjligheter.

Vi går igenom färgernas olika karaktärer och hur du kan använda färgen för att uppnå olika uttryck. Vi kommer att inspireras av andra konstnärer och prova på olika motiv såsom stilleben, landskap och människor. Fokus ligger på att experimentera och utforska för att hitta sitt eget uttryckssätt, samtidigt som vi lär och inspireras av varandra. 

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Du får individuell handledning på den nivå du befinner dig.

LEDARE

Ledare är Alexandra Walsh. "Akvarell är ett konstmaterial med unika egenskaper och jag har tidigt börjat intressera mig för hur pigmentegenskaper kan påverka mitt konstnärliga uttryck. Som utbildad kemist utgår jag från min pigmentkännedom för att uppnå de effekter jag vill i akvarell. Jag rör mig mellan olika uttryck i gränslandet mellan det figurativa och abstrakta, främst för att tolka naturen".

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ledaren Alexandra Walsh kommer att kontakta er innan kursstart med en materiallista. Material ingår inte i kursen.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833282
Startdatum
18 februari 2022
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
10:00–12:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2700 kr
Cirkelledare
Alexandra Walsh
Anmäl dig