Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Akvarellkunskap

Denna kurs kommer fokusera på materialegenskaper hos akvarell och hur dessa kan användas på bästa sätt för just ditt konstnärliga uttryck.

Du kommer få laborera med akvareller både som en konstnär och som en naturvetare. Vi avmystifierar akvarellens särart genom att studera dess beteende i en rad experiment, bland annat genom att titta på färgerna i mikroskop och hur akvarellen beteende på papper. De kunskaper som du kommer få med dig från kursen kommer ge dig möjlighet att medvetet välja färger utifrån önskvärda egenskaper.

UPPLÄGG

12 x 3 tim. Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs passar bra till nybörjare som vill få inblick i akvarell som material men även den mest erfarne konstnären som vill bredda sin kompetens.

LEDARE

Ledare är Alexandra Walsh. "Akvarell är ett konstmaterial med unika egenskaper och jag har tidigt börjat intressera mig för hur pigmentegenskaper kan påverka mitt konstnärliga uttryck. Som utbildad kemist utgår jag från min pigmentkännedom för att uppnå de effekter jag vill i akvarell. Jag rör mig mellan olika uttryck i gränslandet mellan det figurativa och abstrakta, främst för att tolka naturen".

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Ledaren Alexandra Walsh kommer att kontakta er innan kursstart med en materiallista. Material ingår inte i kursen. Översiktligt kommer du behöva akvarell på tub, penslar, och akvarellpapper av olika kvalité. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833281
Startdatum
16 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:15–16:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2550 kr
Cirkelledare
Alexandra Walsh
Anmäl dig