Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Färg som uttrycksmedel

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD. Våga släppa loss kreativiteten och nyfikenheten och upptäck hur mångsidigt måleri kan vara!

Kursen fokuserar på färg och hur färgen kan väcka fantasin och skapa stämning. Som kursdeltagare väljer du att måla i olja, akryl, akvarell och pastell eller i blandteknik. Vi arbetar med egna idéer eller efter stilleben. Vid ett tillfälle kommer vi också måla efter modell. Arbetet är självständigt med individuell handledning, där kursledaren utgår ifrån deltagarens erfarenhet. Vi kommer under kursen belysa komposition, färgblandning, färgers djup och rumsverkan samt djupverkan med hjälp av perspektivet.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lars Åsling har sedan Masterexamen från HDK 1986 varit aktiv som konstnär med utställningar i Sverige och runt om i Europa. Han har undervisat på HDK och hållit kurser sedan nittiotalet. Lars finns bl.a. representerade på Staten Konstråd, Röhsska museet och Biblioteket i Alexandria, Egypten.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna färger -akryl, olja och akvarell samt penslar, måleri- och ritpapper. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
832854
Startdatum
11 februari 2022
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
3050 kr
Cirkelledare
Lars Åsling