Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Måla digitalt

Utforska digitalt måleri med ritplatta. Efter lite övning kommer ritplattan bli en förlängning av handen och då kan du börja sikta mot saker du har sett fram emot att kunna skapa.

Vi går igenom hur man skapar bilder i digitala ritprogram (vi kommer att använda ett gratisprogram som heter Krita.) Träffarna sker online på Google meet och vid varje tillfälle går vi igenom hur olika verktyg fungerar såsom penslar, markeringar, färger och lager. Vi lär oss grunderna i bildkomposition, hur man ska tänka när man placerar olika delar i en bild för att de tillsammans ska bilda en stark helhet. När vi lärt oss hantera verktygen gör vi övningar på olika teman såsom färglära, porträtt och landskap.

UPPLÄGG

Du får en länk till Google meet innan första träffen. Ladda ner programmet Krita till din dator (eller om du har ett annat program som du hanterar bra). Du behöver en ritplatta och vi rekommenderar Wacom, men det går bra med andra märken också Det går att vara med även utan ritplatta, då använder man datormusen, men det är lättare och smidigare med ritplatta.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Denna kurs passar både nybörjare och mer erfarna, du får hjälp på den nivå du befinner dig.

LEDARE

Oscar Elmgren jobbar med bilder både i oljefärg och digitalt på datorn. Är intresserad av teckning, design, färg och formgivning. Han är utbildad på HDK och Florence academy of Art.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833295
Startdatum
17 februari 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
8
Plats
Egen
Pris
1200 kr
Cirkelledare
Oscar Elmgren-Warberg
Anmäl dig