Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Sommarkurs Teckning och akvarell 18-21 juni

I den här kursen går vi igenom grundläggande tekniker i kol- och blyertsteckning och akvarellmåleri. Vi undersöker även kombinationen akvarell/gouache. Vid lämpligt väder inspireras vi också av vår omgivning.

I den här kursen går vi igenom grundläggande tekniker i kol- och blyertsteckning och akvarellmåleri. Vi undersöker även kombinationen akvarell/gouache. Vid lämpligt väder inspireras vi också av vår omgivning.

UPPLÄGG

Måndag 18 juni till och med torsdag 21 juni, kl 14.00-17.00.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akvarellfärger, penslar, mjuka blyertspennor, HB, 3B och 5B, ritblock, kol och akvarellpapper. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA. 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
998396
Startdatum
18 juni 2018
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
14:00–17:00
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
-
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1150 kr
Cirkelledare
Lars Lejring
Anmäl dig