Hoppa till huvudinnehåll

Teckning

Här är en kurs för dig som är nybörjare och är nyfiken på teckning men också för dig som är mer van och som med hjälp av teckning vill få en gedigen grund i ditt måleri.

Här övar vi oss på att studera och förstå vår omgivning genom att teckna mellanrum och skuggformer, vi undersöker det konstruerade perspektivet och övar upp vårt grafiska seende. Du får lära dig att använda pennan som en pensel och fördjupar din materialkunskap.
Här får du tid och ro att fördjupa dig i teckningens meditativa natur.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lars Lejring jobbar som kursledare inom måleri, teckning och kroki. Lars har en 5-årig utbildning från Konsthögskolan Valand. Han har deltagit i flera samlingsutställningar på bl.a. Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs Konstmuseum. Lars är representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Som pedagog har Lars tidigare arbetat på KV:s konstskola och Folkuniversitetet. Under en tioårsperiod undervisade han i krokiteckning på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med dina egna ritblock, minst A3-storlek, mjuka blyertspennor (HB, 3B, 5B) och radergummi till första kurstillfället. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835062
Startdatum
24 oktober 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
9
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1450 kr
Cirkelledare
Lars Lejring
Anmäl dig