Hoppa till huvudinnehåll

Bokbinderi - måndag 18.30

Bind in, laga eller renovera dina böcker och tidskrifter! Du kan också skapa vackra askar i handmarmorerat papper eller en anteckningsbok med pressförgylld text på omslaget.

Idag binds nästan alla böcker maskinellt. Ta chansen att prova ett gammalt och traditionellt hantverk, så som man gjorde böcker förr. Vårt bokbinderi ligger mitt i centrala Göteborg och här finns allt du behöver. Välkommen hit med dina idéer för att prova dem tillsammans med oss!

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Du som är nybörjare startar med att göra tre anteckningsböcker med olika tekniker och utseende. Detta för att få en förståelse hur en bok är konstruerade och hur olika material fungerar. Gemensamma genomgångar hålls vid varje kurstillfälle och däremellan eget arbete.

LEDARE

Per Grange har genomgått en grafisk utbildning vid Berghs. Intresset för böcker och det genuina hantverket har alltid funnits. Sedan drygt tjugo år tillbaka har han deltagit i ABF:s kurser i bokbinderi.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Kursmaterial på 300,- kr. tillkommer och faktureras tillsammans med kursavgiften. Du tar med din egen bok/anteckningsbok. Detta ingår inte i kursavgiften/kursmaterialet.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten, vecka 36. Ingen uppehåll vecka 44.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835161
Startdatum
05 september 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
14
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2700 kr
Cirkelledare
Per-Folke Grange
Anmäl dig