Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Älska och vårda, lappa och laga

Lär dig hur du förlänger livet på dina kläder med hjälp av lagning eller små ändringar.

Vi använder både tekniker för hand och på maskin utefter dina plagg och dina önskemål. Det kan handla om att uppdatera ett plagg du redan har eller sy något helt nytt av någon textil du har hemma. Till din hjälp har du Susanne som är utbildad designer, sömmerska och har jobbat med redesign i många år. Kursen börjar med en kort introduktion och sen tittar vi på varandras projekt. Du tar med dig något hemifrån, men på plats finns även lite material som kan användas såsom tyger, kläder, band och knappar.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Ledaren Susanne Johansson är utbildad  i modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad på Middlesex university i London och har en kandidat inom ledarskap i slöjd och kulturhantverk på Göteborgs universitet. Hon har jobbat i flera år med eget klädmärke, designat och sytt upp brud- och festklänningar och jobbar aktivt för en mer cirkulär klädindustri.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Till kursen tar du med dig tygsax, synålar, knappnålar, måttband, sprättare eller broderisax (liten, spetsig sax). Material (kläder, textilier) att redesigna.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten 36-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830844
Startdatum
30 oktober 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Anmäl dig som reserv