Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Bokbinderi

Den här kursen vänder sig till dig som är nyfiken på det traditionella hantverket bokbinderi.

Under kursen kan du göra en lättare renovering av en favoritbok som du vill bevara. Eller kanske vill du göra en anteckningsbok med pressförgylld text på omslaget? Du får handledning i alla moment och behöver inga förkunskaper. Kursen hålls i samarbete med Göteborgs Bokbinderiförening i Almedal, som har ett fullt utrustat bokbinderi med tillgång till det material som du behöver. Materialkostnad tillkommer med 100 kr och kan betalas på plats via swish.

UPPLÄGG

Fredag kväll kl. 18.00-21.00. Lördag-söndag kl. 10.00-17.00 med en lunchpaus på 45 min. Det finns mikrovågsugn för att värma medhavd lunch om så önskas.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. 

LEDARE

Per-Folke Grange har genomgått en grafisk utbildning vid Berghs. Intresset för böcker och det genuina hantverket har alltid funnits. Sedan drygt tjugo år tillbaka har han deltagit i ABF:s kurser i bokbinderi. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

KURSMATERIAL

Materialkostnad tillkommer med 100 kr och kan betalas på plats via swish.

BRA ATT VETA

Kursen hålls i Göteborgs Bokbinderiförening, Drivhusgatan 19 C, 412 64 Göteborg. Lokalen är i bottenvåningen och är tillgänglighetsanpassad. Spårvagnshållplats Almedal. Ca 5 minuter att gå från spårvagnshållplats. Det finns gott om parkeringsplatser i närheten. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du15% rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
843375
Startdatum
26 april 2024
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Egen
Pris
1490 kr
Cirkelledare
Per-Folke Grange
Anmäl dig som reserv