Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Drejning nybörjare 11-13 september

Starta hösten med en kurs i drejning! Inga förkunskaper krävs utan vi går igenom drejningens alla steg från start.

Vi börjar med att bearbeta leran, sedan går vi igenom hur man centrerar lerklumpen på drejskivan. Vidare hur man håller händerna och var man ska trycka för att kunna styra leran för att forma t.ex. en kopp eller en skål. Materialkostnad tillkommer. Välkommen till en lärorik helg i keramikverkstan!

UPPLÄGG

Fredag 18.00-21.00, lördag 10.00-16.00 och söndag 10.00-14.00. Glasering kommer att ske under 3 studietimmar ( 1 studietimme = 45 min)  söndagen den 27 september. Tid efter överenskommelse med gruppen. Gruppen består av max 6 deltagare. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Missar du ett tillfälle under helgkursen har du inte möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar både nybörjare och mer erfarna.

LEDARE

Staffan Sundberg har studerat vid KV-konstskola samt på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Därefter praktiserade han på Etelhems Krukmakeri på Gotland, hos Bente Hansen i Köpenhamn, Pierre Mestre i La Borne, samt hos Lillemor Pettersson i Ödsmål. Staffan har undervisat i Studieförbundet Vuxenskolan samt ABF under många år. Dessutom har han undervisat på Rudolf Steinerskolan i Göteborg under 16 år. Staffan har deltagit i samlingsutställningar och separatutställningar huvudsakligen i Göteborg med omnejd. Bruksföremål (med viss påverkan av japansk och kinesisk keramik) samt skulpterande ingår i skapandet.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824646
Startdatum
11 september 2020
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
2400 kr
Cirkelledare
Staffan Sundberg
Anmäl dig