Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Helgkurs - Drejning nybörjare 14-16 september

Starta hösten med en kurs i drejning! Inga förkunskaper krävs utan vi går igenom drejningens alla steg från start.

Vi börjar med att bearbeta leran, sedan går vi igenom hur man centrerar lerklumpen på drejskivan. Vidare hur man håller händerna och var man ska trycka för att kunna styra leran för att forma t.ex. en kopp eller en skål. Materialkostnad tillkommer. Välkommen till en lärorik helg i keramikverkstan! OBS! FREDAG 18.00 - 21.00, LÖRDAG 10.00 - 16.00 MED AVBROTT FÖR LUNCH DÅ VI LÄMNAR LOKALEN OCH SÖNDAG 10.00 - 14.00!

UPPLÄGG

Fredag 18.00-21.00, lördag 10.00-16.00 och söndag 10.00-14.00. Det du drejar bränns efter kursens slut. Glasering kommer att ske under 3 studietimmar, söndagen den 30:e september. Tid efter överenskommelse med gruppen. Gruppen består av max 6 deltagare.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fyra olika stengodsleror, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-38.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften. Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803582
Startdatum
14 september 2018
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Södra Allégatan
Södra Allégatan 1 B 41304 GÖTEBORG
Pris
2200 kr
Cirkelledare
Staffan Sundberg
Anmäl dig som reserv