Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Japansk paketinslagning

Slå in presenter som ett proffs! Enligt japansk tradition ska paketet spegla vem som får gåvan, tillfället då gåvan ges och vad som finns i paketet.

Genom enkla tekniker som att vika papper eller knyta snören på nya sätt kan man skapa alldeles egna unika, underbart vackra paket. Ledare är Mio Nakamura.  

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Mio är född och uppvuxen i Japan, men har bott i Göteborg under en längre period. Hon har drivit workshop både i Origami och paketinslagning i 10 år. Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Materialkostnad tillkommer mellan 50 kr - 100 kr som betalas till ledaren direkt med swish eller kontant. Ta med: Sax, limstift, (dubbelsidig) tejp, minst tre böcker, glasflaskor, burkar och annat du vill slå in.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Planerad kursstart för våren, vecka 6-8.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833176
Startdatum
12 maj 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:00–20:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
600 kr
Cirkelledare
Mio Nakamura
Anmäl dig