Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Julstök i keramikverkstan 13-14 november

Gör en alldeles egen ljusstake till advent, eller en julklapp till någon du tycker om. Låt fantasin flöda och skapa allt från tomtar och luciatåg till något att hänga i granen.

En rolig helgkurs för alla som vill göra något kreativt tillsammans med sitt barn eller barnbarn i åldern 7 - 12 år. Denna helg jobbar vi i lera och söndagen den 21 november glaserar vi det som vi gjort. Ni får prova på att tumma, kavla och skulptera. Det finns även möjlighet att prova på drejning. Glasering kommer att ske söndagen den 21 november. Ta gärna med oömma kläder och en liten matsäck. Välkommen till keramikverkstan! Kursen tar emot max fem vuxna och fem barn. Materialkostnaden är inräknad i priset.

OBS! Kursavgiften är per person. Totalt för 1 vuxen och 1 barn, 1800 kr. Vid anmälan ska personuppgifter för BÅDE barn och vuxen lämnas. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ABF på tel: 031-7743110.

UPPLÄGG

lördag 09.30-12.30 och söndag 09.30-12.30. Glasering kommer att ske söndagen den 21 november kl. 09:30-12:30. Gruppen består av max 10 deltagare.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Malwina Kleparska började en keramikkurs på ABF när hon var 9 år. Idag har hon en kandidatexamen i Keramikkonst från HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk och Cardiff School of Art and Design. Malwina har nyligen deltagit i utställningen 1000 VASES i Paris, haft en soloutställning i Göteborg och ställt ut i Stockholm på Örnsbergsauktionen och Liljevalchs Vårsalong.

Med flera års erfarenhet av arbetet med leran lär Malwina ut de flesta teknikerna. När hon inte jobbar på ABF arbetar hon i sin egen verkstad i Sockerbruket där hon främst ägnar sig åt handbygge och att förena funktion med det skulpturala.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fyra olika stengodsleror, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer.
På denna kursen ingår kostnaden för material och bränning i kursavgiften.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-38.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830920
Startdatum
13 november 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:30–12:30
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Cirkelledare
Malwina Kleparska