Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Keramik för föräldrar och barn 27-28 februari

DENNA KURS UTGÅR P.G.A COVID-19. En rolig helgkurs för alla som vill göra något kreativt tillsammans med sitt barn eller barnbarn i åldern 7 -12 år.

Viktig information om vårens kurser

Första helgen jobbar vi i lera och sista kursdagen glaserar vi. Ni får lära er hur man tummar, kavlar och skulpterar. Det finns även möjlighet att prova på drejning. Glasering kommer att ske söndagen den 25 oktober kl 13.00 - 16.00. Ta gärna med oömma kläder och en liten matsäck. Välkommen till en helg i keramikverkstan! Kursen tar emot max fem vuxna och fem barn. Materialkostnaden är inräknad i priset.

OBS! Kursavgiften är per person. Totalt för 1 vuxen och 1 barn, 1800 kr. Vid anmälan ska personuppgifter för BÅDE barn och vuxen lämnas. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ABF på tel: 031-7743110.

UPPLÄGG

Lördag 09.30-12.30 och söndag 09.30-12.30. Gruppen består av max 10 deltagare. Missar du ett tillfälle under helgkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid ett annat tillfälle.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Karin Esbjörnsson har en masterexamen i keramikkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon arbetar framförallt med skulptur, ofta abstrakta former. Vilken teknik Karin använder varierar, men hon återkommer ofta till att gestalta känslan av rörelse och förändring. Hon har ställt ut runt om i Sverige, bland annat på Sintra och Röhsska i Göteborg, Lokstallet konsthall i Strömstad och Keramiskt center i Höganäs. Hon har även ställt ut i bland annat Danmark, Schweiz och Nederländerna. Karin Esbjörnsson har tilldelats Göteborg stads kulturstipendium. Sin egen keramik arbetar Karin med i Sockerbruket i en keramikverkstad som hon varit med och startat tillsammans med sju andra keramiker.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer.
På denna kursen ingår kostnaden för material och bränning i kursavgiften.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828664
Startdatum
27 februari 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:30–12:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Cirkelledare
Karin Esbjörnsson