Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Keramik för föräldrar och barn 30-31 oktober

En rolig helgkurs för alla som vill göra något kreativt tillsammans med sitt barn eller barnbarn i åldern 7-12 år.

Denna helg jobbar vi i lera och söndagen den 14 november glaserar vi det som vi gjort. Ni får lära er hur man tummar, kavlar och skulpterar. Det finns även möjlighet att prova på drejning. Glasering kommer att ske söndagen den 14 november kl 13.00 - 16.00. Ta gärna med oömma kläder och en liten matsäck. Välkommen till en helg i keramikverkstan! Kursen tar emot max fem vuxna och fem barn. Materialkostnaden är inräknad i priset.

OBS! Kursavgiften är per person. Totalt för 1 vuxen och 1 barn, 1800 kr. Vid anmälan ska personuppgifter för BÅDE barn och vuxen lämnas. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ABF på tel: 031-7743110.

UPPLÄGG

Lördag 09.30-12.30 och söndag 09.30-12.30. Gruppen består av max 10 deltagare. Missar du ett tillfälle under helgkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid ett annat tillfälle.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Elin Frodig har en kandidatexamen i keramikkonst och har studerat på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Craft and Material studies vid University of the Arts, Philadelphia, USA. Elin har egen keramikverkstad och har bland annat ställt ut på Vårsalongen på Liljevalchs och Röda Stens Konsthall. Om sin egen keramik säger hon: Jag bygger alla mina objekt genom att använda tekniker som ringling och kavling. Min stil är lekfull och jag dekorerar ofta min keramik med prickar, rutor och linjer!

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer.
På denna kursen ingår kostnaden för material och bränning i kursavgiften.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830919
Startdatum
30 oktober 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:30–12:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Cirkelledare
Elin Frodig