Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Knyta rya 23-25 april

DEN HÄR KURSEN ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19. Designa och knyt din egen vepa med ryateknik! Välkommen att lära dig grunderna i rya och skapa en väggbonad. En kurs som gör det möjligt för dig att efteråt självständigt ta dig an större projekt hemma.

Viktig information om vårens kurser

Du får professionell handledning på den nivå du befinner dig. Kursen passar dig som vill lära dig grunderna i ryateknik. Välkommen till en helg där vi tillsammans återupplivar ryaknutens magiska möjligheter! Gör en vepa för vacker väggdekoration, en kudde eller varför inte dekorera din väska med ryaknutar! Materialkostnad tillkommer.

UPPLÄGG

Fredag 17.00-19.15, lördag 10.00-14.30 och söndag 10.00-14.30.

Fredagen kommer att bestå av grundläggande föreläsning om ryans användningsområden och historia. Innan dagen är slut kommer du ha gjort en skiss på och förberett för att påbörja skapandet av det alster som du vill arbeta med under helgen. För mer avancerat arbete finns möjligheten att göra en ryakudde. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Gruppen består av max 8 deltagare.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar både nybörjare och mer erfarna.

LEDARE

Maya Månhav har arbetat som slöjdlärare i hård och mjuk slöjd på waldorfskola i Göteborg. I somras tog hon examen från kandidatprogrammet Ledarskap i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet. Hon har en bred slöjdkunskapsbank och vill med sina helgkurser dela med sig av en del av den kompetens och kunskap hon besitter. Maya slöjdar vardags-och bruksslöjd med fokus på estetik och funktion. Maya är en del av hantverkstrion KRAFT.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning

KURSMATERIAL

Kostnad för material tillkommer Ca 200 kr och består av ryabotten 50 x 100 cm, en ryanål och en ryalinjal. 

Till kursen tar du med dig garn - ryagarn eller ullgarn. Till en arbete á 30x30 behövs ca 100 g ryagarn, runt 120 meter. Det går fint att använda sig av restgarner, olika vikt och tjocklek till veporna. Till kuddar rekommenderar jag tjocklek ryagarn i ull eller annat ganska hårt spunnet ullgarn för hållbarheten

 

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 15, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

 

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
829239
Startdatum
23 april 2021
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
17:00–19:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1300 kr