Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Helgkurs - Sy barnkläder i trikå 29-30 september

Det här är en kurs för dig som vill prova på att sy kläder i trikåtyg till barn. Vi går igenom olika stickade material, vad de har för egenskaper och användningsområden och vilka sömmar som passar för de olika materialen.

Vi går också igenom vad som skiljer trikåsömnad från sömnad i vävda tyger.  Under kursen kommer vi att hinna med att sy 1-2 enklare plagg, förslagsvis mössa, tröja, byxa, leggings, enkel klänning eller dregglis. Ledaren har med sig grundmönster till dessa plagg.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i sömnad oavsett om du är nybörjare eller har mer erfarenhet av att sy i trikå. Du bör dock ha sytt något klädesplagg efter mönster tidigare. Du får tips och vägledning för att lyckas med dina projekt.

LEDARE

Ledare för kursen är Ida Jansson som alltsedan barnsben alltid haft ett brinnande intresse för sömnad och kreativt skapande, valde att läsa mönsterkonstruktion och konfektionssömnad på tillskärarakademin för att fördjupa sina kunskaper. Efter examen 2009 startade Ida sin verksamhet där hon designar och syr barnkläder och har idag en butik i centrala Göteborg. Ida har haft kurser i sömnad och mönsterkonstruktion hos ABF Göteborg sedan 2010.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, eventuellt matchande muddtyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd. Ta även med övriga sybehör du behöver för ditt projekt, t.ex knappar eller dragkedjor. Vill du använda tryckknappar så ta helst med PRYM-tryckknappar.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803185
Startdatum
29 september 2018
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr
Cirkelledare
Ida Jansson
Anmäl dig