Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Sy kläder i trikå 25-26 september

Det här är en kurs för er som vill prova på att sy kläder i trikåtyg.

Under denna kurs får du lära dig att sy i trikå. Vi går igenom olika stickade material, vad de har för egenskaper och användningsområden och vilka sömmar som passar för de olika materialen.  Vi tittar till exempel på vilka egenskaper trikåtyget har jämfört med vävda tyger, vilka sömmar som fungerar bäst och vilka nålar som går att använda.

Naturligtvis får du också testa dessa kunskaper genom att sy valfria plagg. Några förslag är t-shirt, klänning eller byxa, till barn eller vuxen. Du bestämmer vad det ska bli, så hjälps vi åt att få ett färdigt plagg.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i sömnad oavsett om du är nybörjare eller har mer erfarenhet av att sy i trikå. Du bör dock ha sytt något klädesplagg efter mönster tidigare. Du får tips och vägledning för att lyckas med dina projekt.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten 36-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830862
Startdatum
25 september 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr
Anmäl dig