Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Sy kläder i trikå 26-27 september

Det här är en kurs för dig som vill prova på att sy kläder i trikåtyg för vuxna och barn! Vi går igenom olika stickade material, vad de har för egenskaper och användningsområden och vilka sömmar som passar för de olika materialen.

Under denna kurs får du lära dig att sy i trikå. Vi tittar till exempel på vilka egenskaper trikåtyget har jämfört med vävda tyger, vilka sömmar som fungerar bäst och vilka nålar som går att använda.

Naturligtvis får du också testa dessa kunskaper genom att sy valfria plagg. Några förslag är t-shirt, klänning eller byxa, till barn eller vuxen, du bestämmer vad det ska bli, så hjälps vi åt att få ett färdigt plagg.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i sömnad oavsett om du är nybörjare eller har mer erfarenhet av att sy i trikå. Du bör dock ha sytt något klädesplagg efter mönster tidigare. Du får tips och vägledning för att lyckas med dina projekt.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824395
Startdatum
26 september 2020
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr
Anmäl dig