Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Helgkurs sömnad - Textilt återbruk 15-16 december

Vill du lära dig att ta vara på det du har istället för att köpa nytt? Detta är kursen för dig som vill lära dig och få inspiration om hur du gör om och återanvänder gamla kläder.

Det kan handla om att uppdatera ett plagg du redan har eller sy något helt nytt av någon textil du har hemma. Till din hjälp har du Susanne som är utbildad designer, sömmerska och har jobbat med redesign i många år. Kursen börjar med en kort introduktion och sen tittar vi på varandras projekt. Du tar med dig något hemifrån, men på plats finns även lite material som kan användas, såsom tyger, kläder, band och knappar.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Ledaren Susanne Johansson är utbildad designer, sömmerska och har jobbat med redesign i många år. Susanne är utbildad i modedesign och sömnad på Middlesex university i London. Efter utbildningen designade hon och sydde upp på beställning, främst brudklänningar. Hon flyttade tillbaka till Sverige 2006 och driver sen 2007 företag med två olika redesignmärken.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Till kursen tar du med dig tygsax, synålar, knappnålar, måttband, sprättare eller broderisax (liten spetsig sax). Material (kläder, textilier) att redesigna.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
807717
Startdatum
15 december 2018
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
1
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr
Anmäl dig