Hoppa till huvudinnehåll

Keramik för nybörjare

Har du aldrig provat på keramik och är nyfiken på vad du kan göra? Då är du välkommen till denna kurs.

Här lär du dig allt från början för att förstå materialet och dess möjligheter. Du får prova på flera olika tekniker och metoder för att forma leran, såsom kavla, tumma, ringla, skulptera och dreja. Välkommen alla nybörjare till keramiken och möjligheternas värld!

Upplägg

Kursen består av max 8 deltagare. Du får prova på att tumma, kavla, bygga och dreja. Vidare olika dekormetoder och glasering. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Missar du ett tillfälle under terminen har du inte möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Kursen är för nybörjare som aldrig gått en keramikkurs på ABF förut.

Ledare

När Malwina Kleparska var nio år skrev hennes mamma upp henne på en keramikkurs på ABF. Idag har hon en kandidatexamen i keramikkonst från HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk.

Med flera års erfarenhet av arbetet med leran lär Malwina ut de flesta teknikerna. När hon inte jobbar på ABF arbetar hon i sin egen verkstad där hon främst ägnar sig åt handbygge och att förena funktion med det skulpturala.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-38.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
842143
Startdatum
07 februari 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
16:00–18:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Södra Allégatan 1B
Södra Allégatan 1B 41301 GÖTEBORG
Pris
2960 kr
Cirkelledare
Malwina Kleparska
Anmäl dig som reserv