Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Bokbinderi nybörjare

Idag binds nästan alla böcker maskinellt. Ta chansen att prova ett gammalt och traditionellt hantverk, så som man gjorde böcker förr!

Det här är en kurs för dig som vill lära dig hantverket från grunden. Vårt bokbinderi ligger mitt i centrala Göteborg och här finns allt du behöver. Välkommen hit med dina idéer för att prova dem tillsammans med oss!

UPPLÄGG

Vi startar med att göra tre anteckningsböcker med olika tekniker och utseende. Detta för att få förståelse för hur en bok är konstruerad och hur olika material fungerar. Gemensamma genomgångar hålls vid varje kurstillfälle och däremellan eget arbete.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. 

LEDARE

Alf Sjöberg har ägnat sig åt bokbinderi sedan 2000. Det började här på ABF och fortsatte med två år på bokbinderilinjen vid Leksands folkhögskola. För närvarande aktiv som lärare på sommarkurser i bokbinderi vid Leksands folkhögskola.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kostnad för kursmaterial tillkommer och kan beräknas till ca 50-100 kr per bok beroende på materialval.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten 36-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830855
Startdatum
08 september 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1500 kr
Cirkelledare
Alf Sjöberg
Anmäl dig