Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Helgkurs - Bärbart 10-11 oktober

Det här är en kurs för dig som vill sy en egen personlig väska eller påse.

I alla tider har vi människor behövt bära med oss saker. I våra dagar kan det handla om matvaror från affären, träningskläder till gymmet, skolböcker eller matlåda till jobbet. Vid detta kurstillfälle får du i textil göra påsar eller väskor för att kunna bära med dig det du behöver. Det kan till exempel bli en mag/midjeväska, ryggsäck, väska eller påse. Du bestämmer själv om du vill lägga all tid på en påse/väska eller om du vill göra fler enkla varianter. Lite material kommer att finnas på plats till självkostnadspris men ta gärna med dig det du tror dig behöva. Symaskiner finns på plats.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, eventuellt matchande muddtyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd. Ta även med övriga sybehör du behöver för ditt projekt, t.ex knappar eller dragkedjor. Vill du använda tryckknappar så ta helst med PRYM-tryckknappar.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824259
Startdatum
10 oktober 2020
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Anmäl dig