Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Helgkurs - Citatbroderi 13-14 november

Skapa ditt eget unika broderi med valfri text. Välj ett gammalt hederligt ordspråk eller ge uttryck för egna tankar eller visdomar.

Du får hjälp med materialval och färgskala och vi går igenom olika tekniker för att planera en text så att det passar det du vill förmedla. Det är en kreativ kurs där du själv får välja citat, material och färgskala som passar dig. Slutprodukten kan bli en plånbok, väska, tavla eller något annat.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Anna Sjösvärd har vuxit upp med hantverket nära sig. Hennes egna hantverk är övervägande textilt. Hon har gått utbildning i Ledarskap i Slöjd och Kulturhantverk och har nu en egen firma där hantverk och hållbarhet är i fokus. Hållbara material och att värna om händers kunnande är grundpelaren i hennes syn på hantverk.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften men lite kommer att finnas på plats vid kursstarten såsom nålar, tyg och garn. Kostnad ca 100 kr. Vill du ta med eget att brodera på går det bra t e x en handduk, ett klädesplagg du inte använder etc. Garn till broderi -  Moulinegarn eller yllegarn är mina rekommendationer.

Tag med papper och penna för att göra skiss på.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten 36-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830881
Startdatum
13 november 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
900 kr
Anmäl dig