Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Helgkurs - Keramik för trädgården 5-7 mars

DENNA KURS ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19. Trädgård och keramik hör ihop eller hur? Det här är kursen för dig som vill skapa något unikt för din egen trädgård eller balkong.

Viktig information om vårens kurser

Ta chansen att skapa något som passar just din uteplats! Det kan vara något eller funktionellt eller bara för dekoration. T.ex. en kruka, fågelbad, växtstöd, eller en trädgårdstomte. Vi börjar med att du får presentera dina tankar och idéer, så går vi tillsammans igenom hur du bäst genomför dem. Vi kommer att tillämpa olika tekniker, beroende på vad som passar för just din idé. Det kan vara att dreja, kavla, ringla eller skulptera. Eller en kombination av flera tekniker. Ta gärna med skissförslag eller foton till kursen!

UPPLÄGG

Fredag 18.00 -21.00 Lördag 10.00-16.00 Söndag 10.00-14.00. Gruppen består av max 6 deltagare. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Missar du ett tillfälle under helgkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar alla, oavsett förkunskaper.

LEDARE

Johanna van Eldijk är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk och Rietvelt Academie i Amsterdam. Hon har även gått skulpturutbildning i Norrköping och läst bildpedagogik. Tills nyligen var hon medlem i konsthantverksgruppen Sintra som driver butik och galleri. Johanna undervisar också i teckning och form på Gyllenkrokens konstskola, en verksamhet som stöds av ABF.

I sitt keramiska arbete varvar hon skulpturala arbeten med brukskeramik. Ibland flyter de två samman och skapar skulpturer med en viss funktion. Många av arbetena är tummade i porslinslera. Tumning är en teknik som Johanna gärna använder då den ger direkthet med materialet.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av kursen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
828665
Startdatum
05 mars 2021
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
2400 kr
Cirkelledare
Johanna van Eldijk