Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Helgkurs - Sy en väska eller påse

KURSEN ÄR INSTÄLLD! Det här är en kurs för dig som vill sy en egen personlig väska eller påse.

Plastpåsarnas tid är förbi! Under en helg syr vi väskor eller påsar av textilier du har liggande. Gamla gardiner, urvuxna jeans eller en ylletröja som krympt i tvätten kan komma till användning i ny skepnad. Ta med dig vad du har så kan vi också byta tygbitar med varandra. Mönster och material finns till viss del på plats. Du kan hinna sy flera enklare påsar eller lägga tid på en mer arbetad modell.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, eventuellt matchande muddtyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd. Ta även med övriga sybehör du behöver för ditt projekt, t.ex knappar eller dragkedjor. Vill du använda tryckknappar så ta helst med PRYM-tryckknappar.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
819278
Startdatum
29 februari 2020
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1400 kr