Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Höstlovskurs - Gör en käpphäst tillsammans 26-27 oktober

Käpphästen är ett populärt och bra alternativ för er som inte har tid, plats och ekonomi för en riktig häst, men ändå vill komma ut och rida!

I den här kursen får ett barn (från 7 år) med tillhörande vuxen tillsammans göra en käpphäst efter egna önskemål och förkunskaper. Det kan bli en något enklare strumphäst eller en mer tidskrävande sydd häst. Material finns på plats till självkostnadspris cirka 100 kr - 200 som betalas till ledaren direkt med swish eller kontant med jämna pengar. Är det något som man önskar ha med på hästen, garn till man, tyg eller strumpa och ögon så går det naturligtvis bra att ta med. Sedan är det bara att ge sig ut och rida.

OBS! Totalt för 1 vuxen och 1 barn, 600 kr. Vid anmälan ska personuppgifter för BÅDE barn och vuxen lämnas. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ABF på tel: 031-7743110.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Under kursen bryter för lunch ca 45 min, ta gärna med egen lunchlåda. Microvågsugn och vattenkokare finns.

 

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Åsa Palmér har genom åren praktiserat och arbetat med många olika textila tekniker. Efter utbildningarna Textil, konst och formgivning på Löftadalens folkhögskola, Mönsterkonstruktion och sömnad på Tillskärarakademin och kandidatexamen från Göteborgs universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk driver Åsa nu en enskild firma där lärandet står i fokus.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
825203
Startdatum
26 oktober 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag
Tidpunkt
10:00–14:30
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
300 kr
Anmäl dig