Hoppa till huvudinnehåll

Påsklovskurs - Tälj tillsammans 9-11 april

DEN HÄR KURSEN ÄR INSTÄLLD P.G.A. COVID-19, Avsluta påsklovet med en kurs i täljning där du får möjlighet att lära dig grunderna i att tälja och arbeta med trä. För barn 10-12 år som vill göra något roligt tillsammans med en förälder eller annan vuxen.

Viktig information om vårens kurser

Kursen passar dig som vill lära dig grunderna i träets egenskaper och knivens möjligheter. Välkommen till en helg där vi tillsammans utforskar och utformar träets fantastiska egenskaper på djupet! 

Materialkostnad tillkommer.

Fredag kl 16.00-18.15, lördag-söndag kl 10.00-13.00

OBS! Kursavgiften är per person. Totalt för 1 vuxen och 1 barn, 1000 kr. Vid anmälan ska personuppgifter för BÅDE barn och vuxen lämnas. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ABF på tel: 031-7743110.

UPPLÄGG

Fredagen kommer att bestå av grundläggande information om materialet och processen att arbeta med trä. Du kommer att få känna, lukta och titta på olika trämaterial. Innan kvällen är slut kommer du ha gjort en skiss på det alster som du vill arbeta med under helgen. Undervisningen  består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar både nybörjare och mer erfarna.

LEDARE

Maya Månhav har arbetat som slöjdlärare i hård och mjuk slöjd på waldorfskola i Göteborg. I somras tog hon examen från kandidatprogrammet Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Hon har en bred slöjdkunskapsbank och vill med sina helgkurser dela med sig av den kompetens och kunskap hon besitter. Maya slöjdar vardags- och bruksslöjd med fokus på estetik och funktion. Maya är en del av hantverkstrion KRAFT.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Täljnings-kit med trä-ämne, sandpapper och linolja för impregnering kommer att finnas att köpas på plats, med eller utan täljkniv, av kursledaren för ca 350 kr utan täljkniv ca 150 kr. Kan betalas med swish eller kontant. Ta med papper och penna för att skissa. Ta med täljkniv om du har en.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 14, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
829238
Startdatum
09 april 2021
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
16:00–18:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
8
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
500 kr