Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkurs - Drejning 18-22 juni

Välkommen till en sommarvecka vid drejskivan! Här får du chansen att träna på drejningens alla steg samtidigt som du får inspiration och tips på vägen.

En femdagars-kurs där du får möjlighet att finslipa dina drejkunskaper! Vare sig du är nybörjare eller van drejare så får du tid och handledning att utveckla dina färdigheter på din egen nivå. Glasering kommer att ske under 5 studietimmar (1 studietimme = 45 min) vecka 35. Tid efter överenskommelse med kursledaren. Materialkostnad tillkommer. Välkommen till några kreativa dagar vid drejskivan!

UPPLÄGG

Lördag-onsdag 09.30-15.30. Gruppen består av max 6 deltagare. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Missar du ett tillfälle under sommarkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar alla, oavsett förkunskaper.

LEDARE

Eva Falk har gått en konstnärlig folkhögskoleutbildning och studerat för en rad drejare inom industritillverkning. Hon är också utbildad i rakubränning och tryckteknik. Eva har undervisat på keramikskolan under många år och hon är även verksam som keramiker.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av kursen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

    • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
    • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
    • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
    • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
    • En studietimme = 45 min

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833292
Startdatum
18 juni 2022
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:30–15:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
3650 kr
Cirkelledare
Eva Falk
Anmäl dig som reserv