Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkurs - Keramik från början 14-16 juni

Är du en kreativ person som tycker om att jobba med händerna? Då kanske lera är materialet för dig!

Här får du chansen att lära känna olika leror och testa på flera tekniker för att forma leran. Du kommer att upptäcka att det mesta är möjligt att göra i keramik! Det finns förstås förhållningsregler på vägen, men under den här kursen fokuserar vi inte på rätt eller fel. Det viktigaste är att ta tillvara skaparglädjen och ha roligt! Välkommen till några kreativa dagar i keramikverkstan! Materialkostnad tillkommer.

UPPLÄGG

Tider alla tre dagarna är 09.30-15.30. Det du tillverkar bränns efter kursens slut. Glasering kommer att ske under 3 studietimmar (1 studietimme = 45 min) vecka 35. Tid efter överenskommelse med gruppen. Gruppen består av max 6 deltagare. Missar du ett tillfälle under sommarkursen har du ingen möjlighet att ta igen vid en annan tidpunkt.


Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

Ledare

Elin Frodig har en kandidatexamen i keramikkonst och har studerat på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Craft and Material studies vid University of the Arts, Philadelphia, USA. Elin har egen keramikverkstad och har bland annat ställt ut på Vårsalongen på Liljevalchs och Röda Stens Konsthall. Om sin egen keramik säger hon: Jag bygger alla mina objekt genom att använda tekniker som ringling och kavling. Min stil är lekfull och jag dekorerar ofta min keramik med prickar, rutor och linjer!

 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833291
Startdatum
14 juni 2022
Veckodagar
Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
09:30–15:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
8
Plats
ABF Södra Allégatan 1
Södra Allégatan 1 41301 GÖTEBORG
Pris
2800 kr
Cirkelledare
Elin Frodig
Anmäl dig